Gulvvarme er med til at spare på varmeregningen i hjemmet

gulvvarme 4

Ønsker du at få anlagt gulvvarme? Der er masser af fordele såsom besparelser på varmebudgettet, god varmekilde, skal ikke vedligeholdes og undgår fodkulde.

 

Vil du gerne have at husets varme kun bliver reguleret via gulvvarme? Så kan drømmen sagtens blive til virkelighed. Gulvvarme i huset kan være med til at du kan spare lidt på varmeregningen, da det er den mest optimale løsning at vælge. Gulvvarme er den mest populære varmekilde at få anlagt i hjemmet, hvilket er grunden til, at så mange får dette lavet. Hvis du gerne vil have noget mere information om gulvvarme, så kontakt gerne en fagmand indenfor feltet. De står altid klar til at hjælpe dig.

Værd at vide om gulvvarme:

Gulvvarme er en god løsning til nybyggede huse, idet man nemt kan planlægge hvordan gulvvarmen skal anlægges. Til et stort hus er det især en god løsning, da huset hurtigt bliver varmt og behageligt at være i. Gulvvarme bidrager til et dejligt indeklima, hvilket gør, at alle i familien kan trives. Gulvvarmen fordeler varmen gennem kabler eller måtter i gulvet. Denne fordeling fordeles mere jævnt i huset i forhold til radiatorer og luftbårne systemer. En stor fordel er, at man ikke selv skal gå og tænke over, at regulere varmen. Gulvvarmen har termostater, der sørger for, at regulere varmen i rummene alt efter behovet. Familien sikrer sig på denne måde at have en effektiv varmekilde, der sørger for, at temperatuen er lige præcis som den skal.

Fordele og ulemper ved at få anlagt gulvvarme:

Der findes både fordele og ulemper ved at få anlagt gulvvarme. Fordelene er bl.a., at huset hurtigt bliver opvarmet, det reguleres automatisk, giver besparelser på varmeregningen, nemmere at indrette sit hjem, idet der ikke er radiatorer ved væggene, gulvvarmen er gemt væk, gulvet på badeværelset tørrer hurtigt samtidig med, det er en nem løsning, at gulvvarmen med garanti er ordentlig isoleret. Ulemperne ved gulvvarme er bl.a., at gulvvarme som er indstøbt i gulvet er længere om at varme op og køle ned igen i forhold til f.eks. at anlægge gulvvarme i et klinkegulv. Derudover er gulvvarme ikke altid den bedste løsning til ældre huse, idet husene typisk ikke er ordentligt isoleret. Dette gør, at det er nok med radiatorerne. Gulvvarme kan desuden være med til at forårsage træk ved vinduesområdet samt ved døre i ældre huse. Hvis man er så uheldig at gulvvarmen går i stykker, så kan det være besværligt og dyrt at reparere.

 

Hvis du er i færd med at renovere et hus med lavt til loftet, så kan man sagtens anlægge gulvvarme ovenpå det eksisterende gulv. Man kan få gulvvarme som ikke fylder ret meget og på den måde undgår man at skulle brække det gamle gulv op. Man sparer både tid og penge. Der er mange som vælger at få anlagt vandbaseret gulvarme, som supplerer de vandbaserede radiatorer, hvis disse findes i huset. Samspillet gør at der kommer en behagelig varme i huset, som alle familier foretrækker, når det er koldt. Prismæssigt er det meget forskelligt hvad det koster at få lagt gulvvarme, da det afhænger af hvor stort et areal, der er tale om.